NIEUWS

KunstZondagVorden van 12 september 2021 gaat door!

Tot ons genoegen kunnen wij u laten weten dat kunstZondagVorden van 12 september 2021 zal doorgaan!!


Uitgebreidere informatie vindt u in ons persbericht, het infoblad en de bijbehorende kaart. Deze zijn te  vinden via de pagina "ACTUEEL"  van deze website. 

KunstZondagen 8 maart 2021 en 13 juni 2021 ook geannuleerd.

In navolging van het het besluit van 13 december 2020 zijn ook de KunstZondagen van 8 maart 2021 en 13 juni 2021 geannuleerd. Dit vanwege de geldende corronamaatregelen.

KunstZondagVorden 13 december  2020 helaas geannuleerd!

Op 13 december a.s. zou de volgende KunstZondagVorden plaatsvinden (KunstZondagVorden vindt 4x per jaar plaats, iedere 2e zondag van de 3e maand) maar door de corona-maatregelen en het verbod op Evenementen heeft het bestuur van de St.KunstInVorden helaas moeten besluiten KunstZondagVorden te annuleren.


Wel nodigt Will(emijn) Colenbrander, kunst- en cultuureducator en voorzitter van de St.KunstInVorden, iedereen graag weer van harte uit om zeker in deze verwarrende en voor velen een verdrietige, eenzame periode te genieten van kunst in de openbare ruimte. Neem de tijd, sta eens wat langer stil bij een beeld en bekijk het met aandacht. Wat is er allemaal te zien? Laat de beeldtaal het verhaal vertellen. Probeer niet meteen een mening/oordeel te hebben over het beeld, maar ervaar en beleef het. Meer informatie over de beelden vindt u op de website van de gemeente Bronckhorst Kunstwacht Bronckhorst.

Graag brengt de St.KunstInVorden ook het Bilderspad, geopend in juli 2019 toen ook het boek Zomers in Vorden verscheen, onder uw aandacht. Deze wandeling voert langs plekken waar de 19e eeuwse romantische landschapschilder Johannes Warnardus Bilders zijn studies maakte. De destijds bekende kunstenaar bracht van 1868 tot 1879 de zomers door in Vorden. Hij maakte er volgens kenners zijn beste werk.


Vordens beeldend kunstenaar Floris Brasser werd door de Bilders werkgroep gevraagd een aantal Info-objecten te ontwerpen en te maken. Deze houten objecten staan nu op markante plekken langs de route waar met behulp van QR-codes wordt verwezen naar de originele schilderijen en tekeningen die Bilders maakte op die plek of in de buurt ervan. De wandeling is bewegwijzerd, heeft een lengte van 16 km. en loopt van kasteel Vorden naar kasteel Hackfort.

Laat je meenemen in de werelden van kunst uit verleden en heden, want Kunst is essentieel voor zowel de ontwikkeling van het individu als voor de samenleving als geheel, dat blijkt wel weer in deze bizarre coronatijd.